fbpx

HER ER LIDT OM, HVORDAN OWAY LAVER DERES FANTASTISKE UNIKKE PRODUKTER.

Jeg er selvfølgelig stor fan. I alle produkter kan man mærke at der er tænkt over sammensætningen og virkningen. Alle produkterne holder hvad de lover. De er fantastiske, biodynamiske, forbundet til både himmel og jord. Den rette sammensætning for det hele menneske.

Når du bruger Oways produkter, kan du ikke undgå at mærke den fantastiske kærlige energi der er lagt i dem. Oway elsker dig, naturen, jorden og universet.


Det du smører dig ind i, og vasker dig i, har en vibration, den vibration bliver du smittet af. Derfor brug højfrekvente produkter.
Høj vibration = Glæde, taknemmelighed, flow…
Hvis du læser videre, kan du læse om Oway og deres biodynamiske principper, og hvad biodynamik egentlig går ud på.

ORTOFFICINA er Oways gård i bjergene ved Bologna, hvor de bruger den biodynamiske metode til dyrkning og høst af medicinske urter, som de omdanner dem til organiske indholdsstoffer.

Hvad er biodynamik ? 

Den biodynamiske metode er den reneste måde at dyrke på : fri for pesticider, herbicider, insekticider og syntetisk gødning, som der anvendes i konventionelt landbrug. Den dybe forbindelse med naturen og den fulde respekt for dens rytmer giver dem mulighed for at få de mest koncentrerede og effektive og aktive ingredienser. De tre centrale principper for biodynamisk landbrug:
* Hold planter sunde uden brug af kemiske stoffer
* Hold jorden frugtbar og klar til dyrkning ved hjælp af biodynamiske præparater og energien fra universet.m
* Stol på månens indflydelse for korrekt såning og høstning og få ingredienser der er rige på aktive og næringsrige elementer.

Oprindelse af principperne.

Rudolf Steiner, grundlægger af Steiner-medicin og Waldorf-uddannelse, gav liv til i biodynamik i 1924 – han ville frigøre landmænd for kemiske produkter i befrugtning og plantebeskyttelse.

Biodynamisk landbrug og økologisk landbrug.

Økologisk landbrug undgår brug af kemikalier, beskytter og fungerer til gavn for det fælles miljø, bruger naturlige og miljømæssige ressourcer med det formål at bevare fremtidige generationer og afviser uforudsigelige teknologier, såsom GMO’er.
Biodynamisk landbrug hviler på de faste elementer i den økologiske metode og viderefører Steiners lære, beskrevet i de følgende afsnit.
En gård, der praktiserer biodynamisk landbrug, betragtes som en levende organisme. Planteproduktionen integreres med dyreavlen, som giver den rette gødning til afgrøderne.

Den Primære betydning af biodiversitet og landmandens rolle.

Den biodynamiske metode opfatter virksomheden som en levende organisk enhed, hvor flere andre organismer, der udgør den (skov, eng, marker, haver, dyr, planter, hække, frugttræer, nyttige insekter, kompostbunke, humus, regnorme) arbejder i harmoni, sammenspillet, gennem deres forskellige økologiske funktioner og gør systemet dynamisk og produktivt.
Landmanden har en stor rolle som et åndeligt princip, der organiserer hele systemets aktivitet.
Hans måde at drive landbruget på, skal være baseret på den daglige observation af samspillet mellem alle de levende væsener, der er til stede, og med hensyntagen til den tætte dialog, der findes mellem jorden og universet

Biodynamiske forberedelser 

En del af biodynamikernes arbejde består i at bruge specifikke præparater på jord og planter, stimulere den naturlige mineralisering og humusdannende proces. På denne måde holdes jorden på sit maksimale fertilitetsniveau, hvilket gør den velegnet til dyrkning ag afgrøder, der er i stand til at vokse sig sunde og levedygtige absolut uden kemiske stoffer.

Kompostbunken.
Kompostbunken opnås fra organisk landbrugsaffald, som giver en naturlig gødnings aktiveret. Efter denne praksis tilføjes der specifikke biodynamiske præparater ved at aktivere fermenteringsprocessen.

Vandvitalisering.
Vitalisering er en grundlæggende praksis for biodynamisk landbrug. Det består af at gøre nogle stoffer aktive gennem deres fortynding med vand gennem kraftig omrøring.
Vitalisering af ​​de biodynamiske præparater, der skal leveres, sker ved at omrøre vandet med en roterende bevægelse, skiftevis med uret og mod uret.
Vandet bliver således fyldt med energi, bevægelse og ilt, inden det sprøjtes på markerne.

Naturlige rytmer og Månefaser

Naturen er ikke kun det, der findes på jorden, men også det, der er over os. Når vi løfter vores øjne til himlen, er der en magtfuld og mystisk stjerne, der holder øje med menneskers og planternes liv: MÅNEN.
Det dybe bånd til naturen og den fulde respekt for månens rytmer fører biodynamiske landmænd til at følge de kosmiske og månemæssige cyklusser, baseret på en præcis astronomisk kalender.
I den voksende månefase (fra nymåne til fuldmåne) bevæger væsken sig i planterne konstant og øger optagelsen af næring. Rødderne er designet til at absorbere næringsstoffer, og planter vokser kraftigt. Det er det perfekte tidspunkt at så frugt, frø eller blomsterplanter eller til at skære kviste til podning. Planter er her frodige og stærke. Det er tilstrækkeligt at sige, at selv frugt, hvis det høstes på dette præcise tidspunkt, forbliver friskere og saftigere i en længere periode.
Med den aftagende måne (fra fuldmåne til nymåne) bremses rytmer, og jorden hviler: Det er tid til plantning, i denne månefase rodfæstes planterne godt og forbindes hurtigt med jorden. Takket være den aftagende måne ophobes næringsstofferne i rødderne. Selv stigningen på saften i planter aftager: Hvis du vil skære buske og træer eller tilså enge, græsgange og frugtplantager, er dette den ideelle periode at gøre det.

Ingredienserne i Oway produkterne.
Hos Oway planter, høstes og forarbejdes medicinske urter for at få fremstillet de dyrebare ingredienser til deres produkter.
De fremstiller selv, rene æteriske olier, som er damp destilleret fra de tørrede biodynamiske planter uden opløsningsmidler. Olierne bruger de som aktive ingredienser og som helt naturlige duftstoffer og afskaffer der ved syntetiske duftstoffer.
Vandet fra destillation af æteriske olier, kan også bruges de har mange virkningsfulde egenskaber, og bruger dem som ingredienser i nogle af deres produkter.
Mikroniserede rene planter, der er koldt malet (uden opløsningsmidler), for at bevare deres egenskaber intakte – bruger de som virkningsfulde ingredienser i bla. Deres hudcremer.

Fra dyrkningen på deres 50.000 m2 store område, får de planter, som de i deres egen laboratorier omdanner til unikke Oway-ingredienser. Derudover samarbejder de sammen med andre biodynamiske og økologiske avlere for at garantere rene, planteafledte ingredienser i alle Oway produkter. For eksempel er citrusfrugterne i de skønne produkter fra det sydlige Italien
Ortofficina er ikke kun en gård, men en oplevelse af harmoni med naturen, samt af menneskers sundhed og velvære.
Alle som arbejder hos Oway dyrker yoga en halv time om dagen. Samt modtager biodynamisk mad og drikke.

Håber at du blev lidt klogere på Oway og deres biodynamiske tilgang.

Kærligst Mette fra by Oxholm.